SOCIAL MEDIA

Love List

30 Ocak 2015 Cuma

Part 5: Kuru Ciltler İçin Kış Bakımı

 
Yağ salgılanmasının ve em düzeyin normalin altında olduğu cilt tipidir. Bu kuruluğa yeterince sıvı tüketmemek, yanlış ürünler kullanmak, stres ve birçok sebep olabiliyor. Kuru ciltlerde mat bir görünüm vardır ve kırışmaya çok müsaittir. Önlem alınmasa cilt çok daha çabuk yaşlanacaktır. Kuru cilde alın kısmında sivilceler görülebilir ve bu cildin yağlı olduğu anlamına kesinlikle gelmez. Sadece cilt en fazla oradan dışa atım yapar.

Temizleme
Softem Kayısı Özlü Sabun ya da Softem Tatlı Badem Sabunu kuru ciltler için idealdir. Gün aşırı kullanılmalıdır.Ancak aşırı kuruluk yaşayan ciltler için üç günde bir sabun kullanılmalıdır.

Tonik
Bir su bardağı kaynamış süt içerisine on damla Shiffa Home Aynısefa Yağı ile beş damla Shiffa Home Lavanta Yağı damlatılır ve soğumaya bırakılır. Buzdolabında muhafaza edilen tonik her kullanımda karıştırılmalıdır. Pamuk yardımı ile cilde uygulanır.

Maske
Beş damla Shiffa Home Argan Yağı, beş damla Shiffa Home Çörekotu Yağı ve beş damla Keten Tohumu Yağı bir tatlı kaşığı bal ile karıştırılır. Göz çevresi hariç cilde uygulanır. On beş dakika bekletilir ve durulanır. İki ay boyunca haftada bir defa yapılmalıdır.

Nemlendirici
Softem Aynısefa Özlü Krem kullanılabilinir.






Yorum Gönder